Waarom een WordPress website?

WordPress is een fenomeen als het aankomt op de vele mogelijkheden en voordelen die het CMS-systeem biedt. Gebruiksvriendelijkheid en gemak staan daarbij centraal. Wil je een complexere/uitgebreidere website? Dan ben je er enkel met de basis nog niet. Ontdek in dit artikel de toegevoegde waarde van een complexere WordPress website en ondervind wat de voordelen van een WordPress website zijn.

De voordelen van een WordPress website

WordPress heeft veel voordelen voor jou als gebruiker. WordPress is zo populair dat er dagelijks plugins bijkomen. Alle grote betaalproviders en nieuwsbriefsoftware houd rekening met WordPress. Ondanks dat er ook complexe mogelijkheden zijn bij een WordPress website, blijft het Content Management Systeem (CMS) makkelijk te onderhouden. 

  • Software van WordPress is gratis en open source.

WordPress is geheel gratis te downloaden en te gebruiken. Daarnaast is het ook een open source platform. Dit bekent dat jij de broncode gratis kan downloaden. Wat kan je hiermee? De broncode is de leesbare tekst die een developer kan gebruiken om aanpassingen toe te passen.

  • Makkelijk in gebruik.

Om WordPress te gebruiken hoef jij geen expert te zijn in het bouwen van websites. Je hebt dan ook maar vrij weinig voorkennis nodig. Met WordPress kun je zelf gemakkelijk dingen aanpassen. Je kunt zelf een pagina toevoegen of een nieuw bericht maken. Het gebruiksgemak is een van de redenen waarom WordPress zo populair is bij veel bedrijven. 

  • Doorontwikkeling kan sneller en goedkoper door gratis plugins.

Dit maakt het makkelijk om jouw WordPress website uit te breiden. Er zijn meerdere plugins die jou hierbij helpen. Veel zijn gratis, maar er is ook keuze uit plugins tegen een bepaald bedrag. Door het gebruik van een plugin kan je bijvoorbeeld gemakkelijk een extra functionaliteit toevoegen.

  • Ondersteuning aan verschillende mediatypen.

WordPress geeft jou de mogelijkheid om dus niet alleen teksten toe te voegen maar ook verschillende mediatypen. Met WordPress kan je onder andere afbeeldingen, audio- en videobestanden toevoegen. Maar ook een social media post kan op jouw website geplaatst worden.

  • WordPress is SEO vriendelijk.

WordPress heeft verschillende plugins die bijdragen aan het SEO optimaliseren van jouw WordPress website. Voorbeelden hiervan zijn plugins voor het verhogen van websitesnelheid en het optimaliseren van on-page SEO.

Ga jij voor de basis of een complexe WordPress website?

Een simpele WordPress site is te maken zonder uitgebreide kennis van coderen. Dit komt door de 50.000+ thema’s die WordPress tot zijn beschikking heeft. Het nadeel hieraan is dat het je veel tijd gaat kosten om alle mogelijkheden van WordPress te leren. Je kunt vaak beter een developer inhuren die meer ervaring heeft. 

Bij MixCom maken wij gebruik van de complexe mogelijkheden van WordPress. Wij bouwen o.a. websites met paywalls voor artikelen, multisites en maatwerk designs voor personalisatie.  

Onder een WordPress multisite verstaan we het concept waarbij twee of meerdere websites bestaan, maar met een gemeenschappelijke basis.  Twee websites, op twee verschillende domeinnamen (of subdomeinen), met al dan niet een afwijkende lay-out ten opzichte van elkaar. Hierdoor kun je tegen relatief lage kosten, snel nieuwe websites toevoegen.

Buiten de standaard functionaliteiten van WordPress maken we ook onze eigen templates en functies zodat je niet een standaard WordPress look krijgt. Zo kun je jouw content op een eigen manier presenteren. Wij zorgen dat je echte creatieve vrijheid krijgt. Door onze jarenlange ervaring is het een van onze expertises geworden.

De marketing mogelijkheden

Het is dan ook geen wonder dat WordPress het grootste Content Management System (CMS) is. Marketingtechnisch is er tegenwoordig ook geen reden meer om WordPress te laten liggen. In dit CMS wordt rekening gehouden met SEO (Search Enige Optimalisatie), XML-sitemaps en Analytics.  

SEO bepaald hoe hoog jouw website in de zoekresultaten van Google komt. Het zorgt er ook voor dat jij inzicht krijgt waar je bezoekers vandaan komen en hoelang ze blijven. XML-sitemaps zijn belangrijk om de website te indexeren. Een XML-sitemap is een overzicht van alle URL’s van de website samen met een aantal andere websitegegevens.  

Met deze informatie weet een zoekmachine welke pagina’s op jouw website het belangrijkst zijn. Zo krijgt de websitegebruiker de meest relevante informatie te zien wanneer men Googelt op een bepaalde zoekterm. Dit is bepalend voor je SEO-ranking. 

Hoe start je met WordPress?

Heb jij een lopend vraagstuk of overweeg jij om een nieuwe WordPress website te (laten) bouwen? Neem dan vrijblijvend contact op met Paul Vos of Jörgen Korthagen, we helpen je graag verder! 

Nu je hier toch bent: